Annonser
Om London Calling

Jag som skriver i bloggen London Calling heter Anna Johansson. Jag är Torsbybo i hjärtat, men bor sedan många år i London. I den här bloggen skriver jag om kontrasterna mellan hemort och storstad, men också om andra saker. Kommentera gärna!

skriver om:

Snökaos??

Skrivet av ulla@torsbybladet.se
2012-12-7 12:12

Varning, alla! Det är SNÖKAOS här i Storbritannien. Detta snökaos (som även drabbar mitt älskade London) har inneburit hela EN CENTIMETER (Herren välsigne och bevare oss) snö i vissa delar av Skottland och norra England. Här i London har det varit en HEL minusgrad senaste två dagarna, och jag var tvungen att med livet som insats ta mig förbi hela TVÅ livsfarliga vattenpölar som frusit till is för att ta mig till tunnelbanan. Här lever man farligt, kan jag lova.

 

Med livhanken med näppe i behåll efter denna prövning, tog jag mig trots allt till jobbet och satt där och småfrös imorse eftersom britterna inte förstår det här med isolering. Kollegorna kom in en efter en, huttrande i denna abnorma köld (EN HEL MINUSGRAD!!!!!), all och envar storögt berättandes om att de faktiskt sett att det SNÖAT – endera som ögonvittnen eller på nyheterna. HUJEDAMEJ!

 

Jamen, hur ska det ?!! Man kan ju faktiskt halka om man råkar klampa fram på en fläck is och DÖ. Och hur ska det gå med tunnelbanor, tåg och bussar? Svar: det gör det inte. Det här är u-landet där de inte fixar när det kommer löv på rälsen. Häll på ett par flingor snö i all oskyldighet.. NÄ.

 

Ikväll har jag inte bara lyckats ta MIG hem, utan även lyckats hämta min unge också. Denna unge som jag klär på långkalsonger, täckjacka, mössa och vantar. Han går helt inpacketerad i vinterkläder till skolan, när hans kamrater ofta dyker upp utan ens jacka.

 

Ja, alltså, dessa britter är underliga. Jag blir helt matt över hur de klär sina barn. Det är inte sällan man ser småbarn – inkluderat bebisar – utan mössa, med bara ben och utan vantar. Hur engelska ungar överlever över huvud taget undrar jag ibland.

 

I skrivande stund regnar det. Fryser det till över natten eller att detta regn övergår i snö, så kommer det troligtvis att bli en ”snow day” (”snö-dag”) för mig. Dvs, att det inte går att ta sig till jobbet och/eller att lillapans skola stängs.

 

Jaha, ja. Britter, dessa Britter.