Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Torsbybor i “förskingringen”

Fritid, Samhälle & Näringsliv: 2013-11-12 10:11

Maria Amneteg 51 år bor och arbetar Stockholm.

Familj: Victor 23, läser till officer. Bror med familj i Årjäng. Mamma Agneta och pappa Lars drev Industritjänst under många år. Agneta var också moderat politiker.

Utbildning: Jag tog studenten i Torsby –81. Åkte därefter till Egypten och jobbade som au-pair i 2 år innan jag läste Marknadsföring på Växjö Universitet.

Jobb:
Smålands reklambyrå

Mitt första jobb efter min examen var på en stor reklambyrå i Växjö. Där fick jag lära mej grunderna och det är svårt förstå att det på den tiden tiden inte fanns datorer utan att allt var ett rent hantverk. Min största kund var SIBA och jag har fortfarande svårt inse att lilla Fabian som sprang på pappa Bengts kontor vuxit upp. (Ni vet han som blev kidnappad och nu gör otroligt töntig reklam för Siba).

Småfolk
Men född med entreprenörsblod i ådrorna så tröttnade jag på att vara anställd och öppnade i början på 90-talet en barnklädesaffär i Växjö. Småfolk, som även fick en avknoppning i Torsby. Närmare bestämt på Toria. Det var roliga men slitsamma år eftersom butik kräver ständig närvaro och tillslut gav både jag och mamma Agneta som drev Torsbybutiken upp.

Smålandsposten
Drömmen om eget företag ersattes med drömmen om en journalistbana. Förvissa hamnade jag på annonsförsäljningen men jag var ju väldigt nära. Det jag inte insåg var att det var en hög mur mellan journalister och annonsfolk. Så det resulterade i att jag aldrig blev journalist men att jag alltid älskat att skriva.

Egen reklambyrå – Human
Det gick några år som anställd sedan tog den där entreprenörlusten över igen. Drog på stora trumman och öppnade en reklambyrå med 10 anställda och en massa spännande uppdrag tillsammans med en barndomsvän. Men jag började längta till storstaden. Växjö kändes litet och tillslut styrde kosan till Stockholm. Hade under åren byggt upp en vänkrets i Stockholm och här fanns ju också en hel del Torsbybor i förskingringen.

La dolce vita
Det var som att öppna en stor godispåse att flytta till Stockholm. Allt fanns och det fanns när man ville ha det. Fick ett bra jobb på ett stort företag och byggde sakta men säkert upp ett nätverk av vänner och bekanta. Fick jobba med roliga varumärken och projekt. Bl a har jag rest och jobbat med Diggilooturnen i sex år. Skött marknadsföring åt Magnus Carlsson för att nämna några kul projekt. En dröm jag länge haft är att just Diggiloo ska spela i Torsby. Är inte det en bra idé?

Pilgrimsvandrare
När jag fyllde 50 beslutade jag mig för att göra ett litet avstämning med mej själv. Hade ju förlorat både min kära mor och far på kort tid och kände jag behöver lite tid till eftertanke. Då beslutade jag mig för att gå en pilgrimsvandring i norra Spanien. 80 mil på 30 dagar. Det visade sig vara det viktigaste beslutet i mitt liv. Skulle dock behöva hela Torsbybladet för att beskriva resan så jag summerar upplevelsen med uppmaningen – gå den!

Fritid: För mej flyter jobb och fritid ihop. Mitt motto är att alltid ha kul så det spelar ingen roll om jag jobbar eller är ledig.

TV: Orange is the new black (Netflix)

Böcker: Just nu studielitteratur

Resa: Rom

Musik: Lyssnar på allt

Köket: Långkok

Torsby: Mitt hjärta kommer alltid förbli värmländskt

Framtid: Ny pilgrimsvandring i maj. Flytta in i nytt kontor på Kungsholmen. Njuta livet

 

Text: Morgan Oldenmark

ulla@torsbybladet.se