Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Bakom disken

Samhälle & Näringsliv: 2017-03-16 07:03

 

Vem och vad finns bakom disken i affärerna i Torsby?

SKOCITY i nya lokaler

Axel Larsson Höljes (pappa till ”Petter i Boa”) startade SKOCITY i Torsby i mitten av 60-talet, butiken fanns då på nuvarande Pekåsparkeringen. Efter några år flyttades affären till Tingshusgatan, i hörnet mellan en damfrisering och LG.s glasögon. 1978 övertog Sigrid och Lennart Nicander verksamheten.

SKOCITY kunde erbjuda kunderna ett brett sortiment för alla åldrar och alla smakriktningar. 1982 flyttades affären till Nya torget 7. Garnboden flyttade in i SKOCITYS lokaler.

På Nya Torggatan 7 fanns Sjöstedts dam och herrkläder. De disponerade en stor lokal där det fanns en  öppning mellan avdelningarna för dam och herrkläder.

1982 stängdes dörren mellan de två avdelningarna och Pelle och Anna Persson startade Lövens kläder i ena delen. SKOCITY  flyttade till den nedre delen. Lennart och Sigrid Nicander ägde och drev butiken fram till 1995. Solveig Eriksson hade tidigare arbetat i Hedbergs skoaffär och bestämde sig för att bli egen företagare. Hon kände väl till branschen och såg nya möjligheter och idéer. Hon hade en anställd på halvtid under de första åren. Dottern Mia fanns med i bilden hela tiden och arbetade ofta i affären. När Solveig gick i pension 2006 blev det Mia som tog över verksamheten.

SKOCITY har funnits i samma lokal under hela 35 år!! Varför har Mia valt att flytta bara några meter längre ned på samma gata till en annan lokal? Där har det alltid funnits kläder och utrustning för små barn/bland annat GEESS och Mama mia.

Den nya lokalen har större yta och den är ljus och relativt nyrenoverad. Mia har förändrat och förnyat både sortiment och inredning. I ett hörn står en spännande byrå där lådorna är fyllda med leksaker för små och stora barn. I skyltfönstret lockar färgglada små barnskor och läckra kängor och skor som väntar på våren och nya ägare.

I affären kommer kunderna att träffa Mia och Emma. Solveig finns också med i butiken ibland.

 

Foto: Från vänster:  Emma, Mia, Solveig


Text: Berit Juhl

 

ulla@torsbybladet.se