Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Samhälle & Näringsliv: 2017-03-2 07:03 Vem och vad finns bakom disken i affärerna i Torsby? La Rose har sina rötter i Torsby Färg-, Tapet- & Kemikalieaffär, som Knut Andersson köpte av Olof Norbäcks dödsbo den 3 maj 1948. Hans fru Ingrid ”Kickan” berättar att hon hjälpte till med inventeringen av varulagret i samband med övertagandet. Hon har ett speciellt minne från en stor låda färggranna... | Läs mer »
Samhälle & Näringsliv: 16-02-2017 07:02 Vem och vad finns bakom disken i affärerna i Torsby? FRYKENHALLEN firar 36 års jubileum. Bröderna Inge, Hilding och Malkom Bergkvist startade en charkuteributik under 50 talet i centrala Torsby. Läget föraffären var då vid gågatan mellan Järnvägsgatan och nya Torggatan.  Där kunde kunderna köpa alla slags charkuterivaror och Bergkvists falukorv och hackkorv blev snabbt populära. Vid affären fanns ett... | Läs mer »
Nöje & kultur, Samhälle & Näringsliv: 15-11-2016 01:11 Det nystartade bolaget Melker of Sysslebäck har som vision att designa, tillverka och leverera de... | Läs mer »
Samhälle & Näringsliv, Shopping & mode: 22-09-2016 10:09 Det är nog många som undrat och är nyfikna på vad som händer i Lågprisvaruhusets gamla lokaler. Brun papp i skyltfönster brukar innebära att nya, spännande saker är på gång och det stämmer även i det här fallet. Goda Nyheter Torsby kan idag meddela att anrika Wienerkonditoriet byter lokaler och flyttar några hundra meter längre upp på Järnvägsgatan. Lisa Walfridson... | Läs mer »
Samhälle & Näringsliv: 2-03-2015 06:03   Överkänslighet (typ 1-allergi) innebär att man reagerar annorlunda på naturligt förekommande proteiner än vad andra människor gör. Kroppens immunförsvar bildar plötsligt antikroppar riktade mot specifika ämnen som andra tål. Utsätts man som allergiker för ett av de proteiner som kallas allergener aktiveras kroppens immunförsvar: Vita blodkroppar (B-lymfocyter) bildar IgE-antikroppar (ett sorts ”motgift eller immunämne”) mot allergenet. Antikropparna sätter sig... | Läs mer »
Mat & dryck, Samhälle & Näringsliv: 19-02-2015 09:02 Därför är ekologisk mat bättre för miljön Miljön mår bra av ekologiskt jordbruk. Det är ett faktum. Men varför är det så? Jo, det beror på att ekologiskt jordbruk är ett heltäckande system där alla delar samarbetar på naturens villkor. Då mår vattnet och jorden bra och fåglar, insekter och småkryp lever och frodas. På KRAV-gården är produktionen ekologisk. Vattenkvalitet... | Läs mer »
Djur & natur, Samhälle & Näringsliv: 16-02-2015 05:02 Du hör dem vid middagsbordet, på festen och i lunchrummet. Påståenden om ekologisk mat som inte verkar helt hundra. Problemet är bara att du inte riktigt vet vad du ska svara. Varsågod, här är dina argument. 1. Din kompis: Vaddå ekologiskt vin från Australien, hur ekologiskt är det med något från andra sidan jordklotet? Du: Ekologiskt har inget med frakten... | Läs mer »
Nöje & kultur, Samhälle & Näringsliv: 27-01-2015 08:01 Vill ditt företag synas på vår hemsida? Med en bannerannons når du ännu fler... | Läs mer »
Nöje & kultur, Samhälle & Näringsliv: 27-01-2015 12:01 Här kommer några enkla tips som kan vara bra att ha i baktanke när... | Läs mer »
Djur & natur, Samhälle & Näringsliv: 9-12-2014 12:12 I helgen dömde tre svenska forskare ut ekojordbruket. I en debattartikel menar de att eko både är sämre för miljön och lyfter fram visionen om 100 procent ekologiskt som en katastrof för framtida livsmedelsförsörjning. Vi hävdar motsatsen – med stöd från 400 internationella jordbruksforskare och experter. Här är våra svar på den viktigaste kritiken mot ekologiskt. 1. ”Ekologisk odling bidrar... | Läs mer »