Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Vackert illgrön och nyttig soppa.

Mat & dryck: 2015-02-27 11:02

Ingredienser

1 kg  grönkål, färsk, eller 700 gram fryst hackad
50 gram smör, (färsk grönkål kräver 100 gram)
1 l vatten
3 st  grönsaksbuljongtärningar
5 dl  vispgrädde, eller matlagningsgrädde
flingsalt
svartpeppar, nymald
Tortillas:
150 gram färskost, t.ex. Philadelphia
4 st  tortillabröd, medelstora
2 st tomater

Tillagning

1. Repa och strimla grönkålen om den är färsk eller tina den frysta. Fräs grönkålen mjuk i smör i en gryta i omgångar utan att den tar färg.
2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt grädden och häll allt över grönkålen i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter eller tills grönkålen är mjuk.
3. Mixa soppan (behövs inte med den frysta grönkålen) och runda eventuellt av med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred färskost på två av tortillabröden. Skiva tomaterna mycket tunt och lägg dem ovanpå. Lägg ihop bröden två och två.
5. Stek bröden gyllene på båda sidor i torr panna. Klipp eller skär i bitar och servera till den varma soppan.

 

 

källa:tasteline

 

 

 

ulla@torsbybladet.se