Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Äppelpaj för den late

Mat & dryck, Recept: 2013-09-17 07:09

Äppelpaj    10 pers
15 st äpplen (gärna olika sorter)
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl mandel
1 dl fruktsocker
2 msk kanel
8 dl fiberhavregryn
150 g smör
Skala och kärna ur äpplena. Smöra en stor ugnsplåt, skiva äpplena och häll dem i formen.
Mixa hasselnötter och mandlar kort i en mixer.
Strö nöt/mandelbitarna över äpplena.
Blanda ihop havregryn med socker och kanel. Ös över äpplena. Rör om allt och klicka ut små bitar av margarinet.
Grädda i ugn i ca 20 minuter i 225 grader .
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Smaklig måltid!

ulla@torsbybladet.se