Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Om Resebloggen

En gästblogg för alla som tycker om att resa! Vi välkomnar gästskribenter som vill dela med sig av sina resor. Långa resor, korta resor, tankar, bilder, tips – allt är välkommet!

Resebloggen skriver om:

Rapport från Las Palmas

Skrivet av ulla@torsbybladet.se
2012-06-18 10:06

Hej, jag som bloggar från Gran Canaria heter Annika Oldenmark, en Stockholmstjej som kom hit för 18 år sedan, till Las Palmas, provinshuvudstaden, som jag blev förälskad i redan första gången jag besökte staden i början på 70-talet…..

Tänkte att jag vill tipsa lite om vad man kan göra här om man inte bara vill ha sol och bad. Gran Canaria – lite allmänt Ett semesterparadis, dit pensionärerna liksom flyttfåglarna kommer under vinterhalvåret. Ön består av höga berg och djupa dalar, fantastiska playor, provinshuvudstaden Las Palmas med sin gamla stadsdel, kultur, massor med shopping och mycket, mycket mer….. Ett fantastiskt klimat….. sommar året runt….under sommarhalvåret är det ca 30 grader, skön bris vid havet och ljumma fina kvällar. Vintermånaderna bjuder på ca 20 grader, men dock lite svalare kvällar och nätter. Vädret kan liksom den svenska sommaren vara lite nyckfullt.

Denna lilla ö, kallas också ”en kontinent i miniatyr” …..vi har 4 olika klimatzoner, vilket man märker väldigt tydligt just under vintern, då vi kan se de olika årstiderna uppe i bergen. Den södra sidan, där också de stora turistområdena ligger är det nordafrikanskt klimat. I mitten på ön finner vi det kontinentala. Mellan mitten och den norra kusten så har vi medelhavsklimat, ”evig vår”……och slutligen det subtropiska på den norra delen, där också Las Palmas ligger.

Nu i sommar uppträder stora en del artister här, Bruce Springsteen var här i maj, Julio Iglesias kommer i augusti, Sting uppträder på grannön Teneriffa……däremellan flera kända spanska sångare. Januari- februari bjuder på karneval, både i Las Palmas och Playa de Inglés. Detta berättar jag mer om när det börjar närma sig, men vill man vara med om karnevalstämning likvärdig med Rio de Janeiro, ska man passa på att ta sig hit, man kan ju passa på att få lite sommarvärme samtidigt mitt i vintermörkret.
Vi hörs! Hälsningar från ett varmt och somrigt Las Palmas
Annika