Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Om Näringslivsbloggen

Torsby Utveckling AB, TUAB, är Torsby kommuns och det lokala näringslivets gemensamma näringslivsbolag. Vi erbjuder rådgivning, service och information till nya och befintliga små företag.
Näringslivsbolaget Tuab arbetar med företagsfrågor, rådgivning och näringslivsservice på uppdrag av Torsby kommun. Till oss kan du vända dig vid etableringsärenden, när du vill starta eget eller utveckla din befintliga verksamhet.

Näringslivsbloggen skriver om:

När vinden är frisk, brinner det som bäst

Skrivet av ulla@torsbybladet.se
2012-04-19 02:04

Efter månader med kyla, mörker, slask och isiga bilrutor har våren äntligen kommit och allting väcks till liv igen. Vi vänder våra bleka vinteransikten mot vårsolens starka sken och kisar upp mot flyttfåglarna som återvänder. Överallt, i både skogsgläntor och rabatter, kommer nya friska skott som bara väntat på att få växa sig starka i solljuset. Ibland orkar jag inte vänta, utan sätter fyr på det gula, gamla torra gräset med skräckblandad förtjusning för att liksom skynda på våren lite grann. Det är faktiskt en flera tusen år gammal tradition att elda på våren, för att få bort det gamla och lämna plats åt det nya.

Under alla de år som jag har arbetat med företagsfrågor på näringslivsbolaget Tuab här i Torsby har jag haft glädjen att möta människor som brinner för sina idéer och tänker i nya banor. Det är människor som ser möjligheter, vågar och vill satsa på sin idé. Människor som ser möjligheter istället för problem och brinner för något, är så värdefulla för utvecklingen i en bygd. Dessa eldsjälar sprider dessutom positiv energi omkring sig. Som ringar på vattnet ger de inspiration till andra att se möjligheterna i sina egna liv. Det kan handla om att se skogen bland alla träd, att gräva där du står, ta tillfället när det kommer och framför allt att tro på sig själv och sin egen förmåga.

För det är viktig att våga tro att man är något, och att man faktiskt kan något. Låt dina idéer få spira och gro, låt dina tankarna få slå rot och ge dem ljus och utrymme att få växa. Och glöm för all del inte att vattna och ge idéerna näring i samspel med andra. För när vinden är frisk, då vet alla vi som eldat gräs på vårkanten, då brinner det som allra bäst.

Anna Öhgren Bodén
VD, Torsby Utveckling AB