Annonser

Bli fadder

MC Reklam

WHF

Vårdkompetens i Värmland

Om Näringslivsbloggen

Torsby Utveckling AB, TUAB, är Torsby kommuns och det lokala näringslivets gemensamma näringslivsbolag. Vi erbjuder rådgivning, service och information till nya och befintliga små företag.
Näringslivsbolaget Tuab arbetar med företagsfrågor, rådgivning och näringslivsservice på uppdrag av Torsby kommun. Till oss kan du vända dig vid etableringsärenden, när du vill starta eget eller utveckla din befintliga verksamhet.

skriver om:

Kan inte någon…?

Skrivet av ulla@torsbybladet.se
2012-05-16 02:05
Stålmannen

Ganska ofta hör jag människor, med både bra idéer och relevanta åsikter, som utbrister: ”Tänk om någon ändå kunde ta tag i det där!” eller (gärna lite anklagande) ”Kan inte någon se till att detta händer”. Det finns nämligen en stark tilltro till att den där någon ska glida in och fixa biffen. Vem är då den här Herr eller Fru Någon? Först och främst är det ju uteslutande någon annan än den som uttrycker denna önskan, så långt är jag med. Ibland är någon grannarna som inte klipper häcken ordentligt eller skräpar ner, ibland är det den äkta maken som glömt att diska och ibland är det helt enkelt någon annan. Tänk om den där någon är en hemlig agent eller superhjälte som glider runt på gatorna på nätterna och fixar till saker, lite här och lite där?

Tänk så fantastiskt det skulle vara att kunna kalla på superhjälten Någon som kommer på stubinen i sin röda cape, plockar upp strumporna på golvet, går ut med hunden en regnig dag eller anordnar en härlig festival på hemorten. Så vitt jag vet, finns bara superhjältar i serietidningar och på film, så till syvende och sist har vi ju bara oss själva att förlita oss på för att saker och ting ska bli gjorda, på det sätt som vi önskar.

Så, kan inte någon se till att några förstår att någon annan inte kommer att fixa något åt någon annan, utan om något ska ske, så måste nog någon ta tag i det själv? ;-)

Anna Öhgren Bodén
VD, Tuab